Spørgsmål til skolesagen

Efter at have nærlæst modellerne har Konservative stillet følgende spørgsmål til forvaltningen. Det er umiddelbart de spørgsmål der rejser sig, når modellen læses igennem. Opdateret 9/2 med forvaltningens svar.

Spørgsmål 1
Ombygning og omstrukturering af SFO uden for skolens områder er ikke medtaget i det økonomisk overslag. Hvad beløber dette  sig til ??

Svar:

Dette er ikke undersøgt i analyserne. 

Analyserne har taget udgangspunkt i at sikre at skolerne kan rumme alle elever, når Skolen ved Vierdiget lukkes.

Der er arbejdet med SFO i den udstrækning at den kan integreres i de tilbygninger, som er nødvendige for at skolerne kan rumme alle elever og kun i det omfang det er økonomisk mulighed herfor (50 mio. kr rammen). 

Spørgsmål 2

Udearealer er ikke medtaget i prisoverslaget. Ved sidste gennemgang fra arkitema oplyste de, at man skal beregne mellem 10-15% af byggesummen til opgradering af de eksisterende udearealer. Er dette stadig tilfældet?

Svar:

I analyserne er det afsat beløb til reetablering af udearealer, hvor det er skønnet relevant ved tilbygning. Yderligere opgradering af udearealer er ikke inkluderet i overslagene.


Spørgsmål 3
Da der kommer et massivt pres på kørselsforholdende er der forslag til ”kiss & ride” område. Hvad koster dette at etablere??

Svar:
”Kiss & Ride” er ikke analyseret eller prissat men alene nævnt som en mulighed som kan overvejes.

Spørgsmål 4
I model 1B vedr. Dragør skole nord indgår ikke omkostninge ved tilbygning ved hjerterum. Hvis ikke dette etableres, hvilket betydning har det så for model 1B?? Og hvad koster denne tilbygning?

Svar:

Det nye hjerterum tænkes at fungere både som pædagogisk servicecenter og samlingssal. Tilbygningen ville betyde at biblioteket ikke skal møbleres om for at bruge rummet til arrangementer.
Tilbygningen er tilført som option og er sat til at koste 4.290.000 kr.



Spørgsmål 5
I den skriftlige resume, notat01,  af byggesagen,  fremgår det ikke under afsnittet øvrige omkostninger at der er afsat midler til uforudsete byggeudgifter.  I Økonomi oversigten fremgår disse. Er disse med i den samlede økonomioversigt eller skal disse lægges oven i den samlede byggepris?

Svar:

Der er afsat 15 % til uforudsete byggeudgifter i økonomien.

Spørgsmål 6
I rapporterne hvor de nuværende forhold for børnene beskrives fremgår det, hvordan arealfordelingen pr. elev er, pt.

  • I rapporten der beskriver fremtidens skole fremgår ikke noget om arealfordeling pr. elev. Dette ønskes oplyst.
  • I den nuværende beskrivelse er det ikke muligt at se om der bliver flere eller færre kvadratmeter pr. elev

Svar:

Der er ikke i analyserne gennemført konsekvensberegninger mht m2 pr elev, men der er foretaget et fagligt skøn heraf.


Spørgsmål 7
I model 1B for Dragør skole syd fremgår det, at Elisenborg skal inddrages som SFO. Hvor påtænker forvaltningen at de nuværende klubbørn skal gå i fritidsklub når Elisenborg omdannes til SFO.

Svar:

Det er ikke en forudsætning for projektet at Elisenborg omdannes men en mulighed hvis man ønsker at styrke SFO-erne. Der er ikke foretaget konsekvensvurdering ved en eventuel omdannelse af Elisenborg.


Spørgsmål 8
Hvor mange kvadrat meter pr. barn bliver der på SFO1, SFO2, SFO3, SFO4.

Svar:

Se besvarelsen under punkt 6.

Spørgsmål 9
I model 1B Dragør Skole syd, fremgår det at rapporten ”Der er dog mange elever i denne løsningsmodel og skolen bliver tæt pakket. Det vil være nødvendigt at udvikle og indrette gangarealer til differentieret undervisning, da de skal fungere som fælles arealer og holdrum sammen med aulaen”. Kan forvaltningen uddybe hvad ovennævnte betyder. Hvad er tæt pakket og skal eleverne undervises på gangarealerne og i aula??

Svar:

Der er i alle modellerne taget udgangspunkt i hjemklasseprincip og kapacitet af faglokaler ud fra skemapositioner. Gange, holdrum samt aulaen er supplerende fællesrum til undervisningen.



Spørgsmål 10
I model 1B Dragør skole Syd fremgår det, at man bør optimere den eksisterende skolegård både akustisk og aktivitetsmæssigt. Dette er ikke indregnet i budgettet og hvad forventes det at dette kommer til at koste?

Svar:

Disse tiltag er medregnet og er sat til at koste 790.000 kr.

Spørgsmål 11
I model 1B Dragør skole Syd indregner man SFO i den grå bygning. Denne bygning er høj og har  smalle gange. Det betyder at børnene skal fordeles på flere etager i utidssvarende lokaler. Jeg kan ikke af modellen se, hvordan man tænker ombygning af denne bygning og pris. Hvad er planen for dette?
Ved fordeling af børn i flere etager ønskes belyst, hvilken betydning dette har for SFO personalets arbejdsmiljø?

Svar:

Den Grå bygning tænkes primært brugt som den er i dag. Der er afsat 85.000 til mindre ombygning. Brugen af denne bygning til SFO betyder at der bør være personale fordelt i huset.



Spørgsmål 12
I model 1B St.Magleby skole,  fremgår at der skal være 100 SFO børn i tumlesalen iform at der indskydes et ”dæk” i tumlesalen. Vil der ske nogle yderligere bygningsforandringer i denne tumlesal for at skabe SFO?

Svar:

I analyserne indgår etablering af køkken samt vinduer til gården.

Spørgsmål 13
I model 1B St.Magleby skole indgår at Hovedgadens institution kun skal have SFO børn. Hvor påtænker forvaltningen, at de nuværende klubbørn der er tilknyttet Hovedgaden skal gå i klub?

Svar: 

Dette er en fejl. Hovedgaden indgår ikke i analyserne eller SFO overvejelserne.

Spørgsmål 14
I modellerne lægges der op til meget forskellige SFO typer på St.Magleby og Dragør skole Syd. Nogle børn kommer til at gå i SFO i lokaler i bygninger der er etableret til institutionsformål og andre i bygninger der bygges om, men som oprindeligt ikke er bygget til at huse så mange børn. Forvaltningen bedes belyse kvalitetsforskellen og hvilken betydning dette vil have for såvel forældre og børn, samt eventuelle udfordringer i arbejdsmiljøet for SFO personalet.

Svar:

Der er ikke gennemført en nærmere analyse af organisering og indretning af de enkelte SFO-enheder og det er derfor ikke muligt at udtale sig nærmere om evt. kvalitetsforskelle mellem de enkelte enheder og konsekvenserne heraf for ansatte forældre og børn for nærværende.

Spørgsmål 15

Deponeringen af salgssummen indgår først i januar 2013. Hvornår forventer forvaltningen, at ombygningerne skal påbegyndes og hvornår forventes den nye skolestruktur at træde i kraft, såfremt den vedtages i foråret 2012.Svar:

PT forventes anlægsarbejderne udført i perioden juni 2013 til juni 2014 med skolestart august 2014.

Der forventes tilbageleje i 3 x 6 mdr og lejen udgår 3 x 2.6 mio. kr. (aftalt i udbuddet)

Udbud af rådgivning og opstart af hovedprojekt for ca 5 mio.kr forventes igangsat så snart skolestrukturen er valgt og der forventes afhold udgifter for ca. 4-6 mio. kr. før januar 2013.



Supplerende spørgsmål til skolesagen

På baggrund af yderligere gennemlæsning af arkitektrapporten har jeg nogle supplerende spørgsmål til sagen i forlængelse af de første 15 spørgsmål jeg har stillet.

Spørgsmål 16
SFO i den grå bygning på Dragør Syd: Her er så vidt jeg kan læse, afsat 85.000 kr. til garderobe til personalet. Skal børnene ikke have garderober?

Svar:

Eksisterende garderober forventes genanvendt.

Spørgsmål 17
Hvad skal der ske med Nordstrandens SFO og Jægervejens SFO?
Svar:

Der er ikke i forvaltningen taget stilling til hvad institutionerne skal bruges til, hvis de bliver lediggjorte.

Spørgsmål 18
Hvorfor koster tilbygningen på Store Magleby kun 1,9 procent mere end den tilsvarende tilbygning til Nord (fra rapporten i foråret), når arealet – som det ser ud  –  er 10 procent større? Og er der taget højde for støjzonen i den pris?
Svar:

Der arbejdes med to forskellige m2-priser på hhv 15 t.kr. pr. ved at bygge i 2 etager og 17 t.kr. ved at bygge i 1 etage. På St. Magleby forventes etagebyggeri.

Der er ikke afsat yderligere økonomi pga. støjzone.



 Spørgsmål 19
Der er ikke afsat penge til inventar i mange af de nye lokaler, f.eks. ikke til tilbygningen – hvordan forestiller man sig de nye lokaler møbleret?

Svar:

Opgaven er stilles med afsæt i at den økonomiske ramme på kr. 50 mio. skal rumme skoleudbygning men ikke inventar, IT og øvrig bestykning. 

Spørgsmål 20
Der er ikke afsat midler til nye udearealer på Nord – forestiller man sig, at 6.-10.-klasserne skal overtage indskolingens skolegård uden ændringer?
Herunder: Der skal gå cirka 47 procent flere børn på Nord, end der gør i dag: Der er heller ikke afsat penge til ekstra cykelparkering. Hvordan vil man tage højde for dette.
Svar:

Det er en fejl. Vi skønner at der bør afsættes kr. 150.000 til dette.

Spørgsmål 21
Der er afsat 300.000 kroner til en nødtrappe til den tidligere pedelbolig i den røde bygning på Dragør Syd, men ikke midler til ombygning af selve lokalet: Så vidt vides fremstår boligen udslidt. Vil denne blive renoveret.

Svar:

Der er ikke afsat midler til renovering men kun trappe således at lejligheden kan indgå i skolens brug, på det niveau den har.

Spørgsmål 22
Vil beslutning af skolesagen afvente screeningen for PBC på skolerne, da eventuel fund af PBC kan medføre massive meromkostninger for Dragør kommune.

Svar:

Det er der ikke taget stilling til i forvaltningen.



Supplerende spørgsmål til skolesagen 7/2:

Spørgsmål 23 til skolestrukturen
Såfremt et flertal i kommunalbestyrelsen i april måned 2012 beslutter, at omdanne skolestrukturen jf. forslag 1B, hvornår forventer forvaltningen så, at ombygningen påbegyndes fysisk og hvornår forventes den afsluttet.

Svar:

Se besvarelsen af spm 15.


Spørgsmål 24
Med udgangspunkt i besvarelsen i spørgsmål 23 ønskes oplyst, hvornår forvaltningen forventer at børnene på Vierdiget skal forlade skolen. Hvad forventer forvaltningen at det kommer til at koste at leje Vierdiget i byggeperioden.
Svar:

Se besvarelsen af spm 15

Med venlig hilsen

Kenneth Gøtterup

Konservative