Skoleflertallet burde have lært af fortiden

Fire medlemmer af den nuværende kommunalbestyrelse Birgitte Rinhart, Hanne Stockbridge, Morten Dreyer og Allan Holst sad også i byrådet i 1989, 1990 og 1991, da man senest diskuterede ny skolestruktur i Dragør – læs nedlæggelse af Dragør Skole.

Jeg var selv dengang i første omgang en del af flertallet, som var fortaler for en skolenedlæggelse. Men ved nærmere gennemgang af sagens materiale, viste det sig at være både forkert og ufuldstændigt. Nogen havde bl.a. læst prognosetal, som en vis person læser bibelen.

Kære Allan Holst du var dengang, som nyvalgt kommunalbestyrelsesmedlem, jublende glad, da undertegnede meddelte ikke at kunne deltage i beslutningen p.g.a. mangelfuld beslutningsgrundlag og dermed reddede Dragør Skole på målstregen.

Det er vel fortsat sådan i den kommunale beslutningsproces, at der bør lægges vægt på at et forslag , skal være sammenhængende både substantielt og økonomisk. Især bør de økonomiske konsekvenser beskrives, så godt det lader sig gøre.

Om det er nødvendigt med den omhandlede ændring af skolestruktur i Dragør på nuværende tidspunkt kan diskuteres. En beslutning om ændring af skolestruktur kan være mere eller mindre fornuftig og politisk. Men at grundlaget for beslutningen bør være i orden, det kan ikke diskuteres.

Derfor kære Allan Holst, hvis du vil fremstå som en ansvarsbevist borgmester, burde du sparke denne sag til hjørne.

Til gengæld ville der være chance for, at den beslutning der skal træffes om strukturen i Dragørs skolevæsen, kan træffes på et grundlag, kommunalbestyrelsen kan være bekendt.

m.v.h.

Carsten Westring

tidligere kmb.medlem